Foto Goran Mehkek / EPH

Ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da neki od Mirjane Rakić, Milorada Pupovca, Vesne Pusić preko šefa HND-a, pokažu kamo spadaju! Naime, još se nikada u prvih 25 dana jedne Vlade nije iskazala ovakva agresija i ovakva histerija prožeta otvorenom mržnjom i gotovo fizičkim otporom promjenama!

Prvi detonator je aktivirala Mirjana Rakić, taj iznimno važan kotačić velikog medijskog ljevičarskog motora, zabranom rada Z1. Fascinira njeno uvjerenje da ćemo mi povjerovati da je to napravila isključivo na crti zakona. Zar gospođa Rakić uistinu misli da sastav Vijeća kojem je na čelu reprezentira ukupnu profesionalnu hrvatsku medijsku scenu?

Voltaire da, ali i kune

Zar HND uistinu misli da gledano iz ideološke vizure ovakvim nastupima i ovakvim vodstvom jedne strukovne organizacije reprezentira kompletnu medijsku scenu, njene probleme, različitosti i specifičnosti? Zar oni stvarno misle da smo svi mi majmuni pa da ne pamtimo da nikada, ali baš nikada kod otkaza nekom desnom autoru jednog slova nisu rekli.

Četiri puta su mi u „dugoj mračnoj noći“ Račana, Mesića i Sanaderazabranili pisanje kao i nizu mojih kolega slične orijentacije i baš nikada HND jedne riječi nije izustio. Ali bi se propinjali na prste mašući prijeteće rukom kad bi dlaka s glave otišla nekom feralovcu! Zar Pupovac uistinu misli da je normalno da nova vlast financira novine koje ovako sadistički napadaju i tu vlast i tu državu i da će mu narod pljeskati na ulici na tekstovima u tim novinama?

Hrvatska će im volterovski štititi pravo na vlastito mišljenje, ali Voltairenije nikada ništa govorio o novcu… Kako je moguće da se čudite nakon što ste odšutjeli sve Vulinove provokacije, nakon što ste prešutjeli da je u konačnici čelnik SPC Porfirije pjevao četničke pjesme zbog čega se i ispričao, nakon što ste prešutjeli čitav niz četničkih provokacija, da se nađe netko tko vam na ulici dobaci da ste četnik?Jer na to, da postoji odgovornost za javnu riječ upozorava i Predsjednica države!

Što može netko kome je poklana obitelj na Bleiburgu reći na tezu Vesne Pusić da „ubijeni na Bleiburgu nisu nevini, samo im sudskim putem krivnja nije dokazana“? Da je jedna vlas kose neke njene rođakinje u onom jezivom kolopletu pletenica u Hudoj jami i da ima ikakvog ljudskog senzibiliteta prema onom zločinu svih zločina, nikad ne bi tako nešto izustila!

Što može netko čijem djetetu ili dijelu obitelji je dio pletenice ostao u Hudoj jami misliti o Vesni Pusić? Žurim reći da ne plediram da joj se na ulici prenesu impresije uz prateće psovke, dapače, apeliram da se takve ljude nipošto ne napada, jer oni jedva čekaju da ih netko u šesnaestercu dotakne da bi mogli odglumiti penal!

Radman? Ma dajte…

Što reći Nenadu Staziću i drugim perjanicama SDP-a koji se zgražaju nad mogućnošću da se smijeni Radmana? I to u državi gdje su Stazić, Radman i drugovi, jednim potezom smijenili 40 urednika na HTV-u? Zar vi mislite da smo svi mi tako blesavi da ne razumijemo da sva ta feralovska bagaža od nevladinih udruga preko “Novosti”, sa svim tim fenomenalnim sinekurama i obilatim honorarima sada zapravo laje samo i jedino zbog novca? Pogledajte stare impresume Ferala i pogledajte vlasnike neprofitnih portala i honorare Viktorovih partizana po „Novostima“ i sve će vam biti jasno. A ako je ovo za njih kako pišu „nova NDH“, zašto ponosni sljednici naših partizana od takve vlasti tako rado uzimaju novac?

U samom srcu ovakvih naših rasprava leži sljedeća dilema: hoće li Hrvatska nastaviti Tuđmanovim putem koji je 2000. prekinut ili će Hrvatska krenuti modificiriranima, ali starim Titovim putem? Hoćemo li dakle okrenuti leđa regiji i vratiti se zajedno s Kolindom u srednju Europu gdje smo bili stoljećima ili ćemo josipovićevski trčati u Beograd, a pejnovićevski paralelno trgovati primarno s Rusijom?

Hoće li u hrvatskoj državi Srbi biti poštivana manjina sa svim pravima koje manjine u svijetu imaju, ili će Srbi kao i toliko puta u povijesti biti odlučujući faktor u funkcioniranju hrvatske države, čime se de facto vraćaju na bakarićevski status naroda dijeleći s matičnim narodom kompletan suverenitet?

Hoćemo li već jednom završiti Drugi svjetski rat tako da se poklonimo nevinim žrtvama sadističkog pokolja koji je uslijedio kad je oružje bilo položeno ili ćemo se u tim temama držati Pusićkine zloglasne teze o krivcima kojima eto samo nije presuđena neupitna krivnja? Hoćemo li slobodno razvijati hrvatski jezik nakon polustoljetnog terora koji je prošao u borbi sa srpskim ili ćemo ga jovanovićevski nasilno približavati srpskomu? Naime, naša djeca su u hrvatskoj državi do Milanovićeve Vlade, punih 18 godina, učila hrvatski po istom pravopisu sve dok Jovanović nije naložio novi pravopis! Hoće li i dalje svaka lijeva vlada ukidati ured za istraživanje komunističkih zločina kao što su to napravili iRačan i Milanović ili ćemo i ovdje pogledati već jednom istini u oči?

Hoćemo li podjednako financirati „Hrvatsko slovo“ i srpske „Novosti“ ili ćemo kao u Jugoslaviji lavovski iznos davati srpskoj opciji tako da drugima ostanu tek mrvice na stolu?

Hoćemo li u Srbu i dalje slaviti antifašizam premda je prva žrtva tog antifašizma bio združeni partizansko-četnički pokolj i progon kompletnog mjesta Boričevac? Zar mi nismo domoljubi, pita ovih dana Milanović. U političkom smislu te riječi vi to niste, s ovom politikom vi ne zaslužujete taj epitet! Najprije, SDP je na čelu s Račanom izišao iz Sabora kad se glasalo o hrvatskoj neovisnosti i to vaše „domoljublje“ plus 50 komunističkih godina progona nacionalne svijesti koji uporno istinski ne osuđujete, već na početku balade čini suspektnim!

Hrvatski političari koji tvrde da neće od Beograda tražiti da prije ulaska u Uniju riješi otvorena pitanja sa Zagrebom, nisu domoljubi jer na taj način između ostaloga ostavljaju puste kilometre otete zemlje u srpskim rukama, a to je govorila Milanović/Pusićkina vlast.

Što je domoljublje

Političari koji ne inzistiraju na procesuiranju vukovarskih krvnika i silovatelja, ali u isto vrijeme uvode nasilno ćirilicu u Vukovar razbijajući pri tom lubanje hrvatskim braniteljima, nemaju veze s domoljubljem! Političari koji ne žele jug Hrvatske povezati s ostatkom zemlje jedinim neupitnim putem, a to je most, nemaju pojma što je država, domovina i državna granica.

Političari koji mimo svake pameti i stručnih referencija mijenjaju hrvatski pravopis tako da ga približavaju srpskom, sve su samo ne hrvatski domoljubi. Da, vi niste domoljubi u političkom smislu te riječi i zato se tresu temelji države kad god dođete na vlast.

Znate, to što vam je Zagreb lijep, obožavate Jadran i volite u Zagorju popiti dobar gemišt, to je zgodno, ali to nije političko domoljublje…

Share.

Comments are closed.