sva moja sidra_005

U okviru Tropletovih dana kulture 2015., u ponedjeljak, 26. listopada, mostarska Logovita i Župni ured Stolac organizirali su susret s autorom i predstavljanje knjige Sva moja sidra. Nakon večernje liturgije župna dvorana u Stocu je ispunjena vjernicima svih uzrasta koji su u toj ugodnoj večeri duhovno osnaženi u vjeri i nadi kroz živo svjedočanstvo samoga autora, Ivice Ursića, katoličkog novinara i publicista iz Splita. U susret nas je biranim riječima uveo stolački župnik don Rajko Marković koji je autoru i gostima zaželio dobrodošlicu u Stolac i gostoljubivo priredio ovu kulturnu večer.

sva_moja_sidra1

Svako svjedočenje našeg dragog prijatelja Ivice, pa tako i ovo u Stocu, svojevrsno je duhovno putovanje na razmeđu između života i smrti, između Boga i bližnjega, teške dijagnoze i privilegije kojom nam se otvaraju novi vidici, ljudi, vjera i milost. Svoje životno iskustvo autor je opisao u poglavljima svoje knjige koja nije ni roman ni zbirka priča, ni knjiga poezije, niti samo priča o boli i patnji i čudesnom ozdravljenju, a opet jest – sve to. I više od toga. Ona izvire iz snage svjedočanstva u primjeru čovjeka koji je došao na rub, ali svoje snage usidrio u bližnjima i Ocu nebeskom. Stoga ne ostavlja nikoga ravnodušnim a želi u svima nama probuditi potrebu da za svaku milost u životu budemo beskrajno zahvalni.

sva_moja_sidra31

Iskrena zahvalnost don Rajku i vjernicima u Stocu, ljudima gorljive vjere i otvorena srca na gostoprimstvu i neskrivenoj radosti. Tropletovi dani kulture se nastavljaju, a sljedeći susret s Ivicom očekujemo 7. studenoga, u župnoj dvorani u Livnu.

Share.

Comments are closed.