Crkva Svetog Stjepana u Saint-Etienne-du-Rouvrayu

Sa Radio Vatikana prenosimo:

Nova strašna vijest, koja se nažalost pridodala nizu nasilnih događaja ovih dana, uzrokujući neizmjernu bol i zabrinutost – tako je p. Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, prokomentirao napad u crkvi u Saint-Etienne-du-Rouvray, u Francuskoj, gdje su dvojica napadača ubili staroga svećenika prerezavši mu vrat te za taoce su uzeli dvije časne sestre i više drugih osoba. Oba su napadača ubijena nakon što je policija upala u crkvu, a barem je jedan od taoca u teškome stanju.

Pratimo situaciju i čekamo daljnje informacije kako bi bolje razumjeli što se dogodilo” – izjavio je p. Lombardi. “Papa je informiran i sudjeluje u boli i užasu zbog tog apsurdnog nasilja, s najradikalnijom osudom svakog oblika mržnje te uz molitvu za pogođene osobe”. “Osobito smo pogođeni jer se ovo užasno nasilje zbilo u crkvi, svetome mjestu gdje se naviješta Božja ljubav” – rekao je Papin glasnogovornik, izražavajući blizinu Svetoga Oca Crkvi u Francuskoj, Rouenskoj nadbiskupiji i čitavom francuskom narodu.

Vapim Bogu sa svim ljudima dobre volje. Pozvao bih nevjernike da se pridruže tom vapaju” – izjavio je mjesni nadbiskup, mons. Dominique Lebrun, koji se vraća u Francusku sa Svjetskoga dana mladih u Krakovu. “Katolička Crkva ne može uzeti drugo oružje doli molitvu i bratstvo među ljudima. Ostavljam za sobom na stotine mladih koji su istinska budućnost čovječanstva. Molim ih da ne popuste nasilju te da postanu apostoli civilizacije ljubavi” – rekao je nadbiskup.

Share.

Comments are closed.