I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu – slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine. (Iv 1,14)

božić čestitka.jpg

Spasenjski događaj rođenja Mesije, Krista Mironosca, koji su starozavjetni proroci stoljećima naviještali opominjući svoj narod, i ove nas godine ujedinjuje u radosti blagdanskoga mira. U tom božićnom otajstvu već se očitovala preobilna Božja milost prema ljudima, miljenicima Njegovim, jer je Stvoritelj svijeta želio da se Božji Sin rodi kao jedan od nas – i to onaj najsiromašniji, bez topline obiteljskoga doma, pogažena ljudskog dostojanstva, ponižen i odbačen od onih koji su mu najbliži. Ova nam spasonosna istina daje nadu i budi vjeru da u Godini Milosrđa kojom hodimo postanemo Bogu sličniji, da milosrdno opraštamo, a ljubav koju pokaza prema nama i mi pokazujemo prema svima koji su u potrebi. Danas je, nažalost, takvih sve više i u brzim promjenama ovoga svijeta ljudi se lako gube tražeći one koji će ih primiti kao svoju braću. Duboko smo uvjereni da snažna poruka Božića otvara i ona najtvrđa srca, da zarobljeni između zemaljskih briga ne odlutamo od pravih vrijednosti, da radosno svjedočimo Riječ utjelovljenu radi našega otkupljenja i da ljubavi u nama i među nama nikada ne nestane.

Svim našim članovima i prijateljima, našem narodu u domovini i iseljeništvu i svemu puku Božjemu želimo čestit Božić i božićne blagdane, a svim ljudima dobre volje obilje blagoslova u novoj 2016. godini.

Upravni odbor HKZ Troplet

 

Ako želite pogledati lijepe božićne slike i istovremeno uživati u prekrasnoj božićnoj pjesmi, pokrenite božićnu prezentaciju klikom na donju poveznicu ili gornju sliku.

božićna čestitka-2015

Share.

Comments are closed.