U petak su mediji izvijestili o izjavama Viktora Orbana u kojima je oštro kritizirao ponašanje Europske unije u sklopu migrantske krize. U tim izjavama mađarski premijer je prozvao multimilijardera Georga Sorosa i “nevladine” udruge koje njegova zaklada kontrolira, kao odgovorne za nastalu situaciju.

Nijednu od ovih ozbiljnih optužbi na račun glavnog financijera “nevladinih” udruga u Hrvatskoj, ni Hina niti ostali hrvatski mediji nisu prenijeli.

U dijelu izjave koju Hina nije željela prenijeti, kaže se sljedeće: „Gospodin Orban smatra da je poplava migranata – koju je nazvao invazijom – s jedne strane izazvana „biznisom“ krijumčarenja ljudi, dok je s druge strane izazvana djelovanjem aktivista koji su „spremni podržati sve što može oslabiti nacionalne države. Ovaj zapadnjački mentalitet i s njime usko povezanu mrežu aktivista možda najbolje označava ime Georgea Sorosa, rekao je Orban i dodao: aktivisti pomažu imigrantima da postanu predmet međunarodne mreže ilegalnih krijumčara ljudi, bez obzira koje su njihove namjere.”

U još jednoj izjavi koja nije u cijelosti prenesena, govoreći o imigrantskoj krizi na konferenciji koja se u petak održala u Budimpešti i na kojoj je predstavljen dokument „Znakovi vremena“, mađarski premijer Viktor Orban rekao je kako je Europa izdana i ako se za nju ne zauzmeno, ona više neće biti kontinent koji pripada ljudima koji ovdje žive, već će će nekolicina lidera, koje nikad nitko nije izabrao, medijski moćnici koji kontroliraju ogromne tokove kapitala i čije razmišljanje i interesi nadilaze granice nacionalnih država – ubrzano realizirati svoje luđačke snove. „Ukoliko vas to podsjeća na Sorosevu zakladu, vaše razmišljanje nije posve neutemeljeno”, rekao je mađarski premijer obraćajući se publici na konferenciji.

Soroseve “operacije” u Hrvatskoj

Podsjetimo, Fondacija Georga Sorosa aktivna je i u Hrvatskoj. Iz njegovih fondova financiraju se GONG, CESI, CMS, MMH, Documenta, Zagreb pride… Sve ove udruge obilato su financirane ne samo od Fondacije Soros i od nekih stranih veleposlanstava, nego i iz državnog proračuna.

Na primjer, Centar za mirovne studije (CMS) je prema svojem financijskom izvještaju samo za prošlu godinu imao 5.629.460,00 kn prihoda i 21 zaposlenu osobu s prosječnom neto plaćom od 6.800 kn… (izvor: ovdje).

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr/Kormany.hu | croative.hr

Share.

Comments are closed.