Svi izvođači zajedno izvode pjesmu Stoji grad

U okviru Tropletovih dana kulture sinoć  je u kripti franjevačke crkve u Mostaru održan koncert duhovne glazbe na kojem je sudjelovalo 9 bendova, vokalno – instrumentalnih sastava i pjevačkih skupina mladih s područja naših biskupija. 

Sudionici su izveli po 2 pjesme. Cijela kripta je odjekivala skladnim zvucima iz kojih se ,svakim tonom osjećala iskrenost , ljubav prema Bogu i glazbi, uvježbanost i predanost radu. Bilo je tu različitih stilova, od laganih , meditativnih pjesama do rock zvukova, ali svi su zvučali kao jedinstvena molitva . I stvarno, tko god je slušao, mogao se uvjeriti u onu izreku sv. Augustina da tko pjeva, dvostruko moli. Na kraju koncerta svi izvođači su otpjevali zajedno pjesmu Stoji grad  kao svoj doprinos obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Svoje glazbene vještine pokazali su nam:

  1. FRAMA, VIS Frame iz Župe sv. Petra i Pavla
  2. OTKRIVENJE iz Župe sv. Tome
  3. SANTOS iz Župe sv. Mateja
  4. ANIMA iz Župa Čeljevo, Gabela i Gorica – Struge
  5. ANGELUS iz Župe sv. Ilije Proroka, Stolac
  6. SPIRITUS SANCTUS iz Župe Prenj, filijala Bobanovo
  7. AD LIBITUM iz Župe Gospe od Zdravlja, Neum
  8. WHITEPOPE iz Župe sv. Luke I sv. Marka, Ilići – Cim
  9. CORDO iz Župe Polog

Na kraju koncerta voditeljica se zahvalila svim izvođačima i posjetiteljima, domaćinima – franjevačkom samostanu i gvardijanu i župniku fra Danku Perutini te sponzoru koncerta Elektroprivredi Hrvatske Zajednice Herceg Bosne.

Budući da je koncert održan uoči Dana utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg – Bosne i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, svi nazočni su pozvani 18. studenoga zapaliti svijeće i pomoliti se kod Križa u Vukovarskoj ulici te doći na brdo Hum podno križa gdje će točno u 19 i 35 članovi Tropleta upaliti 32 baklje za 32 godine od agresije na Vukovar.

Slijedi fotogalerija, a fotografije možete pogledati i na https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0XfJeKdoyaRtWtFo65me4K7SJEtNvRjovK5PFYFUtgLr9Zu8JnTTsfSFcrS5dbZehl&id=1645646551&mibextid=Nif5oz

Share.

Comments are closed.