rodenje

RAT PROTIV BOGA!

Autor: Zrinka K.

Isusu još nisu oprostili život!

Vjerujemo da su mnogi katolici ovog Božića mogli primijetiti da su se gotovo svi televizijski programi odlučili i za Božić i za Badnjak preskočiti Isusa i njegovo rođenje. Pogotovo je to upečatljivo na programu Hrvatske radio televizije čiji program je na sam Božić bio izrazito čudan. Dakle HRT niti na Badnjak niti na Božić u nijednom obliku nije pustio film o rođenju Isusa Krista kao ni o svetoj Obitelji. Bila je tu na Badnjak neka serija koja govori o apostolima i njihovu životu nakon uskrsnuća Isusa što opet nije bilo u duhu Božića, već u duhu Isusova uskrsnuća, pa se slobodno možemo zapitati je li HRT ‘fulao blagdan?

Ma što mi pričamo, cijeli adventi nije bio ništa bolji. Uz priglupe filmove koji  više ne nasmijavaju niti Amerikance, razne božićne akcije i reklame u kojima se vrte sobovi, zvončići, petokrake, pokloni konzumerizam i bradati čovječuljci kao vrhunac katoličke proslave, Isusa nije bilo nigdje, nigdje ga nisu ugurali iako je to njegov dan, dan malog Boga Isusa. Svi pjevaju o Božiću, kao on dolazi ali Isusa nigdje, ni u tragovima. Kakav je to Advent, kakav je to Božić? Što nam žele poručiti kakvu poruku poslati? Ukida li se kršćanstvo i u Hrvatskoj kao i u nekim drugim zemljama Europe a da ne znamo ništa o tome? Što su vjernici Hrvatske sa svojim obiteljima gledali ovog Božića?

Dnevnik jedne dadilje? Ljubav ili smrt? Lud zbunjen normalan? Ili su svi prebacili program na Novu TV koja je kao Božićni hit stavila heretičku ekranizaciju staro zavjetnog lika NOE? Ej ljudi, pa Božić je! Kakve Noa ima veze s Božićem, pogotovo Noa iz ovog potpuno antikršćanskog filma koji nema veze s istinom zapisnom u Svetom Pismu. Film u kojemu je Bog prikazan kao zao a pali anđeli kao dobri? U Kojemu je Noa spiritist koji će prije spasiti pticu nego čovjeka?

Iskreno se nadamo da obitelji diljem zemlje nisu upijali duh ovoga izopačenog Noe uprizorenog pod sveopćom propagandom antikršćanstva (jer nisu imali što drugo gledati),  već da su ovog Božića vidjevši da nema baš ništa plodonosno, svoje televizore i ugasili i sa svojom djecom razgovarali o dolasku Isusa, o štalici, Mariji, Josipu i čudesnom rođenju Boga, rođenom prije 2 tisuće godina i zapisanom u povijesti – zauvijek! Kako se čini, tu postojanost i život Isusa – Boga nisu mu oprostili još od vremena Heroda pa sve do dana današnjeg kada se i dalje ‘kraljevi i gospodari’ naše stvarnosti trude ugasiti njegovu pojavu, njegov život i sva čudesa koja ga prate od samog začeća, i to vrlo otvoreno i stvarno. Šteta što ne znaju da se Krista pobijediti ne može jer on je već pobijedio za sva vremena!

Share.

Comments are closed.