Uzdrmani temelji EU

Eurofobi se ciljano poistovjećuju s eurealistima i/ili euroskepticima. Euroskepticizam jača jer podrazumijeva sumnje i kritike u političku (nad)tvorevinu koju su smislili globalisti, korporatisti i “bankaroidi” (Davor Pavuna.)

U ranim jutarnjim satima 24. lipnja 2016. pr(a)vi šok je gledateljima objavila TV kuća BBC kako Velika Britanija napušta Europsku uniju! BBC tada pušta i drugu ekskluzivnu vijest kako škotska premijerka Nicola Sturgeon konstatira kako je većina Škota za ostanak u EU te najavila novi referendum o odcjepljenju od Ujedinjenog Kraljevstva. Oni koji su u Škotskoj na referendumu 18. rujna 2014. bili za odvajanje od Velike Britanije (medijski) su nazivani kao separatisti ili nacionalisti. Međutim veliki dio (istih) unisionista ili federalista, koji su se protivili “nacionalistima” i njihovim željama za izlaskom Škotske iz Ujedinjenog Kraljevstva, istovremeno su se zalali za izlazak iz EU-a. Tako se orkestrirano stvarala medijska zbrka što je izolacija, a što integracija.

Hrvatska je ušla u EU, ponajprije medijskom Britanija EU2indoktrinacijom. Ljudi su plašeni kako ništa ne možemo sami da ćemo se ujedinjeni lakše oduprijeti kineskom, ruskom i američkom tutorstvu. Dakle, još jedna nebuloza o (načelu EU) solidarnosti i opasnosti od nacionalizma, čitaj – izolacionizma!

Građani diljem svijeta postaju žrtve protunarodnih političkih oligarhija. Zato Alex Jones tvrdi da su brojne vlade “otete od strane inozemnih bankarskih kartela pa je jedino rješenje odcjepljenje od istih.” Znatno prije te afere upozorava da se moramo oduprijeti i onima koji u medijima zabranjuju objavljivanje činjenica i tako vrše “ispiranje mozga građanima od strane stih vlada” (New World Order – 17. studenog 2012.).

Tko vlada Hrvatskom?

Banke u stranom vlasništvu i korporacije vladaju Hrvatskom, a vladajući u Hrvatskoj izvršavaju njihove naloge. Banke stvoriše (novi) financijski totalitarizam. Dužničko ropstvo po tvrdnjama “bankaroida” su izbor dužnika, olako spremnih uzimanja kredita u uvjerenju da ih neće morati vratiti. Tvrde da je najlakše za sve zlo (u vezi s novcem i dugova) okriviti banke te da je u ovo vrijeme, gospodarski i obiteljski život nemoguć bez banaka. Glede potonjeg, želim život bez posrednika – nametnika – uljeza- banaka, kao što je to bilo ranije! Građane se uvjeravalo od banaka i država da je kreditno zaduživanje poticajno kako za poduzetništvo tako i za obiteljsku “idilu.” Lakovjerni građani su povjerovali vladama i njihova prekomjernog zaduživanja Države od MMF-a ili Svjetske banke, ne shvaćajući da su oni njihove krajnje žrtve, (dok vlade dolaze i odlaze).

Početkom studenog 2015. Gerore Soros sluganskim europskim premijerima sugerira kako moraju primiti imigrante u Europu zbog “globalističkih planova koje treba predvoditi UN.” To izjavljuje za internetski portal Project Syndicate. Odmah nakon toga, mađarski premijer Viktor Orban izjavljuje da je multiglobalist George Soros, jedan od protagonista migrantske krize i urušavanja Europe. Soross, kakve li “slučajnosti” sada najviše dobiva odlaskom V. Britanije iz EU. Orban je prvi premijer u EU koji je razotkrio namjere vladara kaosa: “Invazija je vođena, s jedne strane krijumčarima ljudi, a s druge strane onim aktivistima (za ljudska prava) koji podupiru sve što slabi državu,” prozivajući Sorosa kao predvodnika i jedne i druge invazije.

Indicije i implikacije raspada EU

Odlaskom Velike Britanije, EU kao politička tvorevina više ne postoji. Građani Britanije su na referendumu su uzdrmali njene temelje. U jutarnjim satima i Britanski vanjskopolitički komentator John Simpson na Twitteru je poslao znakovitu poruku: “Ovo je najveća promjena u svijetu od pada Sovjetskog Saveza. Cijeli svijet ulazi u period velike nesigurnosti!”

Nigel Farage, jedan od lidera njegove euroskeptične Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva – UKIP, dvadesettri godine je čekao izlazak Velike Briranije iz EU. Njegovi protivnici, kao i večina medija u Britaniji njegovu stranku su nazivali “eurofobnom.” U jutarnjim satima 24. lipnja 2016 euforično, je izjavio da će se 23. lipnja slaviti kao Dan Neovisnosti te dodao: “Ovo je pobjeda običnog i poštenog naroda nad velikim bankama. Europska unija se raspada, ona umire. Učinili smo to za čitavu Europu. Nadam se da će ova pobjeda srušiti ovaj neuspjeli projekt i odvesti nas u Europu suverenih država.” Barack Obama je neuspješno kao i čitava svita EU političara navijala za ostanak Briranaca u EU. Među njima su vlada naodlasku RH kao i njena predsjednica. Gotovo jedina političarka izvan Velike Briraniji, Marine Le Pen iz francuske Nacionalne fronte pozdravila je rezultat britanskog referendum te izjavila:”Sretna sam što su britanski građani donijeli pravu odluku. Za ono što smo jučer mislili da je nemoguće, danas je moguće.”

Danas je, pored ratničkog, na djelu duhovno i ideološko porobljavanje. Prema Franzu Neumanu (u knjizi “Demokratska i autoritarna država”) totalitarizam se prepoznaje po tri bitna obilježja. Kao prvo, država postaje policijska, što podrazumijeva da po vlastitom nahođenju represivni aparat nadzire građane (mimo njihove volje). Kontrola se postiže instrumentalizacijom državnih institucija od strane vrhovnog vodstva, izoliranjem pojedinaca i pretvaranjem kulture u propagandu. Drugo, koncentracija je vlasti centralizirana. Treće, postoji monopolistička državna partija koja ima apsolutnu kontrolu nad državom i društvom. Totalitarizam je funkcionirao po principu vođe i jedne partije, dok su danas glavne vođe skrivene od javnosti, imamo stranački pluralizam i parlamentarnu demokraciju, ali se metode porobljavanja i gušenja sloboda nisu značajnije promijenile. Postale su sofisticiranijima i brutalnijima. Današnji totalitarizam je vidljiv u centralizaciji odlučivanja EU.

Državni neprijatelji – euskeptici

Njemački tjednik Der Spiegel u kolovozu 2012. otkriva političare “koji svojim radom i izjavama podrivaju temelje Europske unije.” Među najpoznatijim imenima su mađarski premijer Viktor Orban i gore spomenuti euroskeptik Farage. Prema tom listu Farage je završio na top-listi nepoželjnih političara zbog svojih euroskeptičnih govora. Već sada su ga počeli diskreditirati kao potencijalnog novog premijera Britanije. Vlada mađarskog premijera ViktoraOrbana, prema navodima iz tih novina, “donijela je niz kontroverznih odluka čime se oštro suprotstavila Bruxellesu” te je i on došao na listu deset nepoželjnih političara.

Raniji ministar vanjskih poslova u Hrvatskoj, G. Jandroković, se medijima hvalio kako su “indentificirali skupine euroskeptika.” Sručnjaci koji su progrozirali slom EU, Jandroković je etiketirao kao EU skeptike s “opasnim namjerama.” Ponavljam, ponosan sam što sam na toj listi. O indokrtriniranom pristupu ZA EU sam pisao na ovom portalu Dnevno. hr u kolumnama “Četiri koraka do prokletstva” (20. 06. 2011.), “Dirigirano nasilje po scenariju korporatista i anarhista”, (12. 08. 2011), “Zamke Lisabonskog Ugovora i Rezolucije Vijeća Europe”, (27. 08. 2011.), “EU kolonizacija”, (15. 01. 2012.), i kolumni “Premijer koji se nije odnarodio: Dosta mi je diktata i oponašanja Zapada” (3. 08. 2012). Mogu nas diskreditirati, ali process otrežnjenja građana/ki kako u Hrvatskoj tako i drugima članicama EU je nezaustavljiv!

U 2017. godini su najizgledniji referendumi i/ili izlazak iz EU Francuske i Nizozemske. Iste godine očekujem da i u Hrvatskoj imamo referendum. Za sada ovu ideju podržavaju tek Živi zid i HSP. HDZ i SDP ni ne pomišljaju podržati tu inicijativu. Pametnome dosta.

prof. dr. sc. Zlatko Miliša

Share.

Comments are closed.