Zaklada Pomoć Crkvi u nevolji odlučila je proglasiti Pepelnicu, 10. veljače, svjetskim danom molitve za mir u Siriji i Iraku, pozivajući sve kršćane svijeta da podupru  pothvat koji će se održavati pod geslom “Želiš li jedan dan nositi križ? Na Pepelnicu moli i posti za Irak i Siriju.”

Izbjeglice Sirija

Zahvaljujući pomoći naših dobročinitelja, u posljednjih pet godina smo mnogo uspjeli učiniti za kršćane u Iraku i Siriji. Od početka sirijske krize, u ožujku 2011. godine, do danas, Papinska zaklada Pomoć Crkvi u nevolji u dvije je ispaćene bliskoistočne države završila projekte vrijedne 27 milijuna i 670 tisuća eura – stoji u danas objavljenom zakladnom priopćenju.

Stalna potpora dobročiniteljica i dobročinitelja Zaklade Pomoć Crkvi u nevolji, kako nam je napisao melkitski damašćanski patrijarh Gregorios III. Laham – sirijskom je narodu bila “poput mane koju je Bog Izraelcima poslao s neba”. Jednaku su zahvalnost očitovali i irački kršćani, jer su zakladu Pomoć Crkvi u nevolji usporedili s “majkom” koja se brine za preostale vjernike u Iraku. Bez vas bi mnogi od nas – napisao je kaldesjki patrijarh Bagdada Louis Raphael I. Sako – već umrli ili iselili.

Kršćani Sirije i Iraka, preko svojih patrijarha, u ovoj korizmi od nas traže jednu potporu više: “Molite i postite da nam se Gospodin smiluje”. Eto zašto je zaklada Pomoć Crkvi u nevolji odlučila proglasiti Pepelnicu, 10. veljače, svjetskim danom molitve za mir u Siriji i Iraku, pozivajući sve kršćane svijeta da podupru  pothvat koji će se održavati pod geslom “Želiš li jedan dan nositi križ? Na Pepelnicu moli i posti za Irak i Siriju.”

Molimo vas da zajedno s nama jedan dan nosite križ naše sirijske i iračke braće u vjeri, te da putem društvenih mreža obavijestite svoje prijatelje da nam se pridruže – stoji u priopćenju Zaklade, koje je potpisao predsjednik Zaklade Alfredo Mantovano, ravnatelj talijanskoga ogranka Alessandro Monteduro te duhovnik otac Martino Serrano.

Radio Vatikan | Bitno.net

Share.

Comments are closed.