Centar za medicinski progres i njihov glavni novinar David Daleiden suočeni su s optužbama za pokušaj kupovine ljudskih organa od Planned Parenthooda, premda su, paradoksalno, upravo oni otkrili kako se organi i tkiva abortiranih beba prodaju na tržištu

Planned Parenthood, centar za medicinski progres

David Daleiden, istražni novinar koji je odgovoran za video-snimke pokušaja Planned Parenthoodada proda organe abortirane djece, suočen je s kaznom do 20 godina zatvora nakon što je državna porota odlučila da neće optužiti Planned Parenthood, nego Daleidena i to za pokušaj kupovanja ljudskih organa od tog američkog lanca klinika u kojima se čine pobačaji.

Kako prenosi LifeSiteNews, voditelja Centra za medicinski progres optužuje se za „manipuliranje vladinim podacima“ i kršenje državne zabrane kupovanja i prodaje ljudskih organa. Porotnici iz Texasa, drugim riječima, optužuju Daleidena, a ne Planned Parenthood za ilegalnu trgovinu organima pobačene djece.

Podsjetimo, istraga je započela nakon što je Centar za medicinski progres objavio snimke sastanaka s čelnicima Planned Parenthooda, na kojima se čini da potvrđuju umiješanost u više kriminalnih radnji, poput zarađivanja na trgovini ljudskim organima ili prilagođavanja procedure pobačaja kako bi dobili „neoštećene primjerke“. Državna istraga Planned Parenthooda se nastavlja.

Iz Centra za medicinski progres su odgovorili da ako su krivi za pokušaj kupovanja ljudskih organa – pod paravanom nepostojeće tvrtke, kako bi razotkrili nelegalnu trgovinu organima –, onda treba optužiti i Planned Parenthood za pokušaju prodaje tih organa. Kupovanje fetalnog tkiva zahtjeva i prodavača – napomenuli su, ističući kako su priznanja o prodaji organa dokumentirana na videozapisima.

Istaknuli su da su se u svojem istražnom novinarstvu koristili istim metodama koje su novinari desetljećima rabili pod Prvim amandmanom Ustava Sjedinjenih Država o slobodi govora i tiska te da su njihove metode usklađene sa svim primjenjivim zakonima.

Radio Vatikan | Bitno.net

Share.

Comments are closed.