I dok su bivši ministri RH (ministrica vanjskih poslova i ministar unutarnjih poslova) s visoka svima dijelili lekcije o tome kako teroristi dolaze poslovnom klasom i nisu među migrantima koje su oni svesrdno pomagali, činjenice govore drugačije, protiv njih. A koliko još ima neotkrivenih? (op. Troplet)

Foto: Fah

Sedamnaest džihadista organizacije Islamska država ( IS) predstavili su se kao izbjeglice kako bi ušli u Europu, ali većina je mrtva ili su u zatvoru, rekao je u subotu šef njemačke obavještajne službe za dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAz)

Postoje jasni znakovi prema kojima je 17 osoba po uputama IS putovalo predstavljajući se kao izbjeglice koje bježe od sukoba u Siriji i u Iraku, rekao je Hans-Georg Maassen, predsjednik Ureda za zaštitu Ustava.

Većina ih je već mrtva, među kojima dvojica bombaša samoubojica iz atentata 13. studenoga u Francuskoj, ili su u zatvoru, nastavio je.

“Time je IS demonstrirala svoju snagu”, rekao je i objasnio da toj organizaciji nije potrebno kretati se migracijskim putanjama za ulazak u Europu. “Radi se o političkom iskazivanju snage”, rekao je Maassen koji je ponovo potvrdio da Njemačka može biti na meti atentata poput onog u zračnoj luci Istanbula, ili ranije u Bruxellesu i Parizu.

Njemačka koja je primila više od milijun migranata prošle godine, jako je zabrinuta da bi džihadisti mogli iskoristiti velike priljeve ljudi u EU za incognito ulazak u europski prostor.

Dvojica bombaša samoubojica na Stade de Franceu u pariškom predgrađu su se u Gčrkoj predstavili kao tražitelji azila. Njemačke obavještajne službe brinu moguće veze nekih migranata i islamističkih krugova u Njemačkoj.

Te službe su do sada zabilježile više od 320 pokušaja kontakata između islamista i migranata.

Izvor: narod.hr/h

Share.

Comments are closed.