Postoji demon koji se bavi napadima na obitelj, izjavio je egzorcist otac César Truqui, svećenik koji je sudjelovao na seminaru o egzorcizmu održanom u Rimu prošle godine, te upozorio da sve ono što šteti obitelji, uključujući i razvod, dolazi od vraga.

esorcismo-ansaGovoreći za talijanski tjednik Tempi, svećenik je izjavio da sedemon koji se specijalizirao za napade na obitelj, također pojavljuje u priči o Tobiji, pod nazivom Asmodej“.

U starozavjetnoj knjizi, poznato je da je demon ubio sedam Sarinih muževa, te ga je Sv. Rafael okovao u pustinji. Taj demon “je prisutan” u mnogim egzorcizmima, potvrdio je otac Truqui.

Svećenik je podsjetio kako je nailazio na tog demona “u egzorcizmima, pomažući ocu Gabrielu Amorthu i vlč. Franciscu Bamonteu“. Devedesetogodišnji otac Amorth je poznati egzorcist u Rimu, koji je po nekim procjenama izvršio čak 70.000 egzorcizama.

Sjećam se mladog para, vrlo složnog, koji se želio vjenčati; međutim, žena je morala proći egzorcizam kako bi bila oslobođena“, rekao je otac Truqi.

Tijekom egzorcizma “demon je bio bijesan i prijetio ocu Amorthu rekavši da mora spriječiti brak – inače će ubiti mladu ženu. Očito, to je bila prijetnja lažljivca, koja se ipak nije obistinila.

Svećenik je dodao kako vrag također nastoji napadati obitelj kroz ideologije i načina života, kao i individualistički način razmišljanja i širenje razvoda.

Žene misle- “ako mi se moj muž više ne sviđa, najbolje bi bilo da se razvedemo“, ali “zaboravljaju na posljedice po djecu i društvo”, rekao je. “Taj mentalitet koji radi protiv obitelji zadovoljava vraga – on zna da je čovjek koji je sam, bez uporišta, nestabilan i s njim je lako manipulirati.”

Čak i danas, a ja imam više od 50 godina, sama pomisao da moj otac i majka vole jedno drugo zauvijek, daje mi utjehu i hrabrost. S druge strane, djeca razdvojenih roditelja su krhka i nestalna

– napominje otac Truqui.

U 2014. godini, papa Franjo je održao govor na susretu karizmatske obnove, u kojem je istaknuo da vrag želi uništiti obitelji, jer to je mjesto gdje Isus raste: usred ljubavi supružnika i života njihove djece.

On [Isus] raste u ljubavi supružnika; on raste u životima djece. I to je razlog zašto neprijatelj toliko napada obitelj. Đavao ne voli obitelj. On je želi uništi; On želi eliminirati tu ljubav

– upozorio je papa na rimskom Olimpijskom stadionu pred 52.000 ljudi.

Tog dana, Franjo je podsjetio:

Obitelji su male kućne Crkve. Supružnici su grešnici, poput ostalih, ali oni žele rasti u vjeri, kroz svoju plodnost, kroz svoju djecu i vjeru svoje djece.

I zato je tražio od Gospodina da “blagoslovi obitelj, kako bi ona bila jaka, u ovoj krizi u kojoj je đavao želi uništiti“.

Izvor

Share.

Comments are closed.