Policija je priopćila da su osumnjičeni u većini od gotovo 400 kaznenih prijava u Koelnu tražitelji azila i stranci koji ilegalno žive u Njemačkoj

Njemački zastupnici, koji se vraćaju u parlament u ponedjeljak, razmotrit će posljedice masovnih seksualnih napada u Koelnu na Silvestrovo za koje su optuženi uvelike migranti i koji su izazvali rasprave o imigraciji i sigurnosti.

Zasad se ne zna hoće li njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je pozvala na oštrije zakone o deportaciji kao odgovor na ta kaznena djela, govoriti u ime svoje koalicijske vlade.

Policija je priopćila da su osumnjičeni u većini od gotovo 400 kaznenih prijava u Koelnu tražitelji azila i stranci koji ilegalno žive u Njemačkoj.

Moguće je da će se kancelarka, koja još mora osigurati potporu za predložene zakonske izmjene unutar koalicije, osvrnuti na napade u Koelnu u govoru o europskoj migracijskoj politici, doznaje njemačka novinska agencija dpa.

Njezini konzervativni kršćanski demokrati trebali bi u ponedjeljak razgovarati o vladinom odgovoru s koalicijskim partnerima socijaldemokratima.

Share.

Comments are closed.