Beograd, 19.8.2015 - Predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vuèiæ najavio je u srijedu da æe u Beogradu biti izgraðen privremeni prihvatni centar za izbjeglice kapaciteta do 2.000 ljudi i obeæao da æe Srbija skrbiti o migrantima koji proleze njezinim teritorijem na putu ka Europi. 
foto HINA / Tanja VALIÈ / TANJUG / mm

Photo: fah

OPTUŽBA ZA MANIPULACIJU

Njemačka kancelarka Angela Merkel izmanipulirala je njemačku javnost izvrčući raspravu o izbjeglicama i ne postupa u interesu birača, smatra Thilo Sarrazin, njemački ekonomist, autor i bivši političar čija nova knjiga izlazi idući tjedan.

Potičući Nijemce da preuzmu svoj dio odgovornosti u zbrinjavanju izbjeglica, Merkel ih je obmanula kad je riječ o sposobnosti zemlje da integrira toliki broj ljudi, optužuje on u knjizi čije je izvatke u srijedu objavio Bild.

Sarrazinov bestseller “Njemačka ukida samu sebe” izazvao je 2010. velike kritike. U njoj tvrdi da njemačke žene ne rađaju dovoljno djece i da više stope nataliteta među muslimanima potkopavaju njemačku intelektualnu i gospodarsku snagu.

Njegove argumente gotovo jednoglasno je kritizirao njemački politički establišment, što ga je stajalo posla u upravnom odboru njemačke središnje banke i gotovo je bio izbačen iz Socijaldemokratske stranke (SPD).

U novoj knjizi “Puste želje: Europa, valuta, obrazovanje, imigracija – zašto politika često ne uspijeva”, koja izlazi 25. travnja, tvrdi da Njemačka ne može integrirati 1,1 milijuna migranata koliko ih je primila 2015.

Sarrazin smatra da će se s obzirom na njemačka pravila za spajanje obitelji i visoku stopu nataliteta među imigrantima njihov broj za dvadeset godina povećati pet puta.

Upozorava da je Merkelina politika otvorenih vrata “posve odvojena od konkretnih interesa njemačkih građana”, a da njezina zamjenika socijaldemokrata Sigmara Gabriela zanima samo kako se dopasti idealističnim i lijevo nastrojenim medijima.

Unatoč velikim kritikama, Sarazinove knjige nalaze na dobar prijem među Nijemcima. Do pojave populističke stranke Alternativa za Njemačku, koja sada ima predstavnike u polovici od 16 parlamenta njemačkih saveznih država, Sarrazina se smatralo glasom desnog konzervativizma u zemlji.

Izvor: Narod.hr/h

Share.

Comments are closed.