izložba 2

Otvaranje izložba likovnih radova profesora i učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić u sklopu Tropletovih dana kulture 2015 održat će se večeras, 13. studenoga, u 19 sati u Maloj galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

HKZ Troplet posebice ima na srcu naše mlade, te želeći promovirati njihove talente i izvrsnost, priređujemo izložbu radova učenika i profesora Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića. Ujedno se, ovim događanjem, pridružujemo proslavi 20 vrijednih godina Škole.

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić je četvorogodišnja strukovna škola koja je započela s radom 1995. godine. Iako se radi o umjetničkoj školi, nastavni program omogućava učenicima koji završe ovu školu upis na bilo koji fakultet u BiH ili Hrvatskoj. Pohađajući ovu školu, učenici stječu znanja o tradicionalnim i suvremenim likovnim tehnikama, osposobljava ih se za projektiranje uporabnih predmeta, funkcionalno i vizualno estetsko oblikovanje. Škola je od regijskog značaja i pohađaju je učenici ne samo iz Mostara nego i iz velikog dijela Bosne i Hercegovine pa i Hrvatske.

izložba 1

Pozivamo sve, dođite i svojom nazočnošću i interesom dajte potporu mladim i nadarenim likovnim umjetnicima. Dobrodošli!

Share.

Comments are closed.