Piše: Zrinka Bertović

Foto: Thinkstock
Njemačka stranica Kopp Online objavila je danas tekst Ude Ulkofa u kojem autor otvoreno progovara o multikulturnom društvu budućnosti i problemima koje ono donosi sa sobom, tj. da je jučerašnji napadač iz Münchena, 18-godišnji Iranac Ali Sonboly, bio šijit kojeg su godina zlostavljali vršnjaci – sunitski muslimani, uglavnom podrijetlom iz Turske.

Budući da je poznato koliki je raskol između sunita i šijita, nije teško objasniti, kaže autor teksta, zašto je mladi Ali bio pun mržnje prema školskim kolegama koji su ga “uzeli na pik”. Upravo iz tog razloga, napravio je i počeo koristiti lažni profil na Facebooku, kao sunit iz Turske, kako bi na mjesto masakra privukao i druge “sunarodnjake”, kojima je obećao besplatni obrok u McDonaldsu ako se nađu s njim.

Naime, bavarska policija objavila je da je Ali planirao napad godinu dana. To su pokazali materijali pronađeni u njegovu domu. A pištolj i 300 metaka nabavio je putem interneta.

Ubojica iz Münchena psihički bolesnik koji je namamio maloljetnike koje je želio ubiti

I dok vodeći mediji u Europi učestalo pišu o “islamofobiji” kojoj je navodno izrazito sklona desnica, potpuno zanemaruju uočiti veliki raskol između samih muslimana, koji se s Istoka, nažalost i više nego očito nakon jučerašnjeg dana, preselio i na Zapad. No to je isto multikulturalno društvo za kojim je Zapad toliko čeznuo.

Udo Ulfkotte je zajedno sa Stefanom Schubertom krajem prošlog mjeseca objavio knjigu koja je odmah postala bestseler: “Grenzenlos kriminell – Was uns Politik und Massenmedien über die Straftaten von Migranten verschweigen”, tj. Neograničeni zločin – Što naša politika i masovni mediji kriju o zločinima migranata, u kojem je dvojac detaljno objasnio kako se zbog doseljavanja migranata povećava broj zločina.

U knjizi je detaljno objašnjeno pitanje sukoba između sunita i šijita (na primjeru Iran i Saudijske Arabije), zatim na etničkoj razini (Turci i Kurdi), te na kraju i na razini tradicionalista i modernista. Također se autori pitaju ako već sada austrijske i njemačke sigurnosne snage moraju povećati kontrolu na ulicama gradova kako bi se stanovništvo očuvale od pojedinaca, što li će se tek dogoditi kad se tisuće istočnjaka počne okupljati na ulicama i počnu djelovati protiv ondašnjih građana?!

Foto: Kopp
Foto: Kopp

Izvor: narod.hr/kopp

Share.

Comments are closed.