NAŠE USLUGE KORISTI I AMERIČKA VOJSKA I FBI – Često i ne znamo u kojim smo sve područjima izuzetno napredni, pa mnogi i ne znaju koliko visoko Hrvatska kotira po pitanju forenzičkih laboratorija za analizu DNK.

Mnogi se slučajevi vezani i za američku vojsku i FBI obrađuju u Hrvatskoj i mi ih koristimo, izjavio je u Studiju 4 HRT-a John Gerns, predsjednik Akademije forenzičkih znanosti SAD-a.

Ta organizacija okuplja više od 7.000 članova iz svih 50 država SAD-a te Kanade i još 68 pridruženih država svijeta. Čine je znanstvenici, ali i liječnici, tužitelji, suci, odvjetnici, pripadnici vojnih i sigurnosnih službi.

Govoreći o događajima 11. rujna i terorističkim napadima u Europi kazao je kako je kod sigurnosti najvažnija – razmjena informacija. A u komunikaciji ključni su ljudi i protok analitičkih informacija, poručio je Gerns koji se danas u Zagrebu susreće s najvišim političkim dužnosnicima te s glavnim državnim odvjetnikom.

“Ne mogu dovoljno nahvaliti gospodina Dragana Primorca s kojim divno surađujem”, poručio je Gerns. “Nastavite sa sjajnim radom koji već radite u području forenzike. Hrvatski znanstvenici, posebice oni sa Sveučilišta u Splitu koji se bave analizom DNK vodeći su stručnjaci u svijetu po tom pitanju. Nadam se da će Hrvatska biti važan član naše akademije”, dodao je.

Izvor: narod|croative/HRT

Share.

Comments are closed.