migranti

Photo: fah

POTREBAN RAZUM

Katolička crkva u Njemačkoj poziva da se smanji broj izbjeglica koji dolaze u tu zemlju, ocijenivši da ona ne može “prihvatiti sve potrebite svijeta”, navodi se u razgovoru koji je u subotu objavio njemački tisak.

“I kao Crkva poručujemo da je potrebno smanjiti broj izbjeglica”, rekao je predsjednik Njemčke biskupske konferencije, kardinal Reinhard Marx, u razgovoru za područni dnevnik Passauer Neue Presse.

Njemačka ne može “prihvatiti sve potrebite svijeta”, rekao je kardinal Marx, uz napomenu da se na to pitanje ne treba gledati samo u svjetlu “bratske ljubavi, nego i razuma”.

Lani je Njemačka primila 1,1 milijun tražitelja azila, što je apsolutni rekord. Zasad još nije objavila službenu prognozu broja izbjeglica koji se očekuje ove godine.

Kardinal Marx je usto izrazio zabrinutost zbog porasta ksenofobije u Njemačkoj, dok njemačka populistička stranka Alternativa za Njemačku (AfD) koristi izbjegličku krizu kako bi nametnula retoriku radikalne desnice koja je dugo bila nezamisliva u njemačkom javnom govoru.

U subotu se u okviru europskog dana protiv migranata održava skup njemačkog islamofobnog pokreta Pegide pod geslom “Tvrđava Europa”.

Izvor: narod.hr/h

Share.

Comments are closed.