U jezgrovitom komentaru na svom Tweeter računu, ugledni južnoafrički kardinal Wilfrid Napier se suprotstavio tvrdnji njemačkog kardinala Reinharda Marxa koji je izjavio da bi se Crkva trebala “ispričati” homoseksualcima.

Neka nam Bog pomogne! Sljedeće zbog čega ćemo se morati ispričati je i učenje da je preljub grijeh! Politička korektnost (PC) je danas glavna hereza!

tweet napierMarx je predložio da Crkva počne gledati pozitivno na istospolne veze, iako ih ne prepoznaju kao brakove.

Ne mogu reći kako odnos između muškarca i muškarca, i oni su vjernici, [da] to nije ništa, da nema vrijednosti“, rekao je Marx.

Podsjetimo, u nedjelju, papa Franjo je potvrdio prvotnu Marxovu izjavu da se kršćani trebaju ispričati homoseksualcima.

Inače, Katolička crkva uči da je istospolna privlačnost “objektivno neuredna”, ali oni koji su je iskusili “treba prihvaćati s poštovanjem, suosjećanjem i obazrivošću” te da se “prema njima izbjegava svaki znak nepravedne diskriminacije”. (KKC 2358).

Iako se očituje u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama, Katolička crkva također uči da “ni pod kojim okolnostima” homoseksualna aktivnosti ne može biti odobrena. Takva djela “protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni.” (KKC 2357).

Izvor

Share.

Comments are closed.