U intervju za Catholic World Report, Dr. Paul Kregor autor knjige Takedown: From Communists to Progressives, How the Left Has Sabotaged Family and Marriage objašnjava kako radikalna ljevica već dva stoljeća radi na potkopavanju, odnosno uništavanju braka, obiteljskog života, te tradicionalnih društvenih odnosa i struktura. Cijeli intervju možete pročitati ovdje, a prenosimo jedan odlomak:

CWR: Pokazujete (u knjizi) kako je boljševička revolucija imala kao izravni cilj i brak i kršćanstvo. Kojim praktičnim metodama ih je Lenjin nastojao uništiti? Postoji li izravna poveznica s njima i načinom na koji su oni napadani i potkopavani danas u SAD-u i na Zapadu?

Dr. Kengor: Lenjin i boljševici su odmah krenuli u napad na Boga i Vjeru, privatno vlasništvo, te brak i obitelj. Radikalno su liberalizirali sve zakone o razvodu i pobačaju. Niste bili slobodni u boljševičkoj Rusiji prakticirati slobodu vjeroispovijesti, tiska, okupljanja, govora ili imovine, ali eto, ako ste željeli razvod ili pobačaj, bili ste najslobodniji čovjek na planeti! Nebo je bila granica. I u vrlo kratkom vremenu, Rusija je imala stope razvoda i pobačaja do sad neviđene u povijesti čovječanstva. Naime, stopa pobačaja je postala toliko visoka da je osnivačica Planned Paranthood-a, Margaret Sanger, otputovala 1934.-e godine u Sovjetski Savez kako bi utvrdila stanje. Čak je i Staljin bio zapanjen, toliko da je 1936. godine bio prisiljen privremeno zabraniti pobačaj iz straha da bi njegova zemlja uskoro mogla prestati postojati. Ruskinje su činile genocid nad budućim generacijama, a to ludilo je moralo biti zaustavljeno jer inače ne bi bilo ni komunističke Rusije.

Što se tiče povezanosti s današnjom Amerikom i Zapadom, naše stope razvoda i pobačaja nikada nisu bile tako loše kao u komunističkoj Rusiji, ali su sigurno krenule tim putem. Stopa razvoda se približava postotku od 50 %, a od 1973. smo svjedoci istrebljenja gotovo 60 milijuna nerođene djece samo u Americi. I u drugim područjima, kao što su kontrola rađanja i osude onih koji se protive kontroli rađanja i pobačaju zbog moralno-religiozno-političkih razloga, mi u Americi smo danas na istoj razini na kojoj je bila boljševička Rusija prije osam desetljeća. Sanger je napisala po povratku iz komunističke Rusije 1934:

Teoretski, ne postoje zapreke za kontrolu rađanja u Rusiji. Ona je prihvaćena … na temelju zdravlja i ljudskih prava …. Mi [u Americi] mogli bi uzeti Rusiju kao primjer, gdje nema zakonskih ograničenja, ni vjerskih osuda, i gdje kontrola rađanja postaje regularni dio socijalne skrbi države.

Ono što stvarno upada u oči kada danas čitamo ove njezine tvrdnje je kako su moderni liberalni demokrati u Americi postigli ovaj boljševički ideal, gdje je pobačaj postao ‘regularni dio socijalne skrbi države‘, baš kao u staljinističkoj Rusiji. Ako se ne slažete s današnjim “progresivistima” oko financiranja abortusa, onda ste optuženi za vođenje “rata protiv žena“. U mnogim područjima, današnji liberali su samo nekoliko desetljeća iza komunista iz doba Sovjetskog Saveza.

Share.

Comments are closed.