Politika doktrine „Otvorenih vrata“ koju provodi Angela Merkel za račun „Novog Svjetskog Poretka“, nimalo se ne dopada Nijemcima, pa sve više raste nezadovoljstvo i protesti protiv takve politike.

Izbjeglice, kojih je u Njemačkoj već preko milijun, organizirano stvaraju nerede, pljačkaju, siluju, napastuju žene, Izbjeglice Njemackačime stvaraju otpor i neprijateljstvo prema svim izbjeglicama. To nije slučajno, jer su neredi redovito dobro organizirani, a vrhunski pedantna Njemačka policija je, kao, nemoćna.

Grupe nasilnika sačinjavaju oni koji nisu žrtve rata i koji nisu došli da bi radili, već odabrani po smišljeno pripremljenom scenariju „Velike seobe naroda“ iz arapskog svijeta. Među stvarnim i pravim izbjeglicama žrtava rata, došlo je mnogo izbjeglica iz drugih zemalja, s masovno lažnim putovnicama i identitetima, a često nakon dolaska u Njemačku mnogi netragom nestaju, a takvi nisu samo iz Sirije, te se na takav način stvara se vojska „spavača“ koji imaju sasvim drugi zadatak i plan osvajanja Europe.

Sve češći napadi na žene u Njemačkoj od strane izbjeglica izazivaju val nezadovoljstva u narodu što može izazvati veće nemire. Inače pedantna i precizna Njemačka policija, ne može (ne poduzima ništa po nalogu) stati na kraj grupama izbjeglica koji organizirano djeluju po cijeloj Njemačkoj.

Angela Merkel provodi doktrinu „Otvorenih vrata“, koja je nastavak političke doktrine koja se primjenjivala još mnogo ranije u Americi po modelu, nastalom kada je za zemlje iscrpljene financijskom krizom pripremljen novi program. Taj program je predsjednik SAD Franklin Roosevelt objavio 4. ožujka 1933., i tada SAD napušta politiku doktrine „Velike batine“ (Big Stick Policy), koju je objavio predsjednik SAD Theodor Roosevelt još 1904., a F. Roosevelt je proglasio novi nastup u Latinskoj Americi, doktrinu „Politike dobrog susjeda“. („Good neighbour policy“).

Pobuna njemačkih saveznih država

Čelnik njemačke Kršćansko–socijalne unije (CSU), premijer Bavarske Horst Seehofer, žestoko je napao kancelarku Angelu Merkel uz prijetnju da će ju prijaviti Ustavnom sudu, jer je po zakonu potrebno odrediti koliki broj azilanataIzbjeglice2Njemačka može primiti. A kancelarka postupa samovoljno, ne pitajući nikoga za savjet ili mišljenje, a kamo li za odluku u parlamentu za provedbu takve politike.

Zbog toga je izjavio „Ovo je nezakonita vladavina“. Na njemačkom jeziku uporabio je riječ „Unrechtsstaat“, koja se primjenjuje za autokratske režime, a koju su Nijemci koristili za nekadašnji režim u Demokratskoj Republici Njemačkoj, DDR-u, iz koje je došla kancelarka A. Merkel, čelnica Kršćansko–demokratske unije (CDU), s kojom je CSU u koaliciji.

Najviše kritika i napada na kancelarku dolazi iz Bavarske, ali i drugih saveznih država Njemačke, objavljuju se napisi kao „Kraj Merkeličine ere“, čime najavljuju njezinu smjenu.

Premijer Bavarske Horst Seehofer prošlog je tjedna posjetio Moskvu i susreo se s predsjednikom Vladimirom Putinom, a iz visokih vladinih krugova u Njemačkoj i Francuskoj najavljuje se ukidanje sankcija Rusiji.

Plaćenici

Primjer takve doktrine provodi se danas u Siriji u kojoj je najprije MFO (Multinational Force & Observers, Multinacionalne snage i promatrači) započeo rat pod izlikom svrgavanja Asadova režima. Pobunjenici su već nakon tjedan dana bili organizirani u pravu vojsku, koja je odmah bila dobro opremljena i vrlo brzo počela napredovati uz logističku i vojnu i financijsku podršku zapada, što je izazvalo “građanski rat” u Siriji gdje se protiv regularne vojske bori 90% uvoznih plaćenika. Takvih plaćenika ima i iz Bosne, Kosova i Albanije, a rat se financira i vojno podupire od strane arapskih zemalja, Turske i zapada.

To je trajalo sve dok se u rat nije umiješala Rusija. Tada je pokrenut organizirani veliki val financiranja iseljavanja izbjeglica u Europu. Napominjemo da pobunjenici prema scenariju prvenstveno zauzimaju naftom bogata područja, nalazišta i rafinerije nafte, a nakon osvajanja (ne razaraju u napadima postrojenja) odmah imaju kupca za naftu i derivate, po tome se vidi dobro organizirani scenarij. Na taj način MFO financira pobunjenike, tako je bilo u Libiji, a tako je i u Siriji.

Putin vodi igru

Ruski zračni napadi osim po glavnim vojnim ciljevima bili su usmjereni upravo na konvoje i izvoz nafte pobunjenika, čime je financiranje pobunjenika smanjeno za 50% i regularna vojska je počela napredovati i tjerati ISIL-ovu vojsku.

Sastanci u Genevi i Münchenu prošli tjedan nisu donijeli ništa novo, jer ni jednima ni drugima ne odgovara zaustavljanje rata dok ne zauzmu bolje pozicije.

Mediji prikazuju snimke jadnih izbjeglica i djece koja stradavaju i pate u izgnanstvu, ali u medijima nitko ne postavlja pitanje: Zašto je počeo rat u Siriji? Radi skidanja režima, putem lažnih optužbi, kao u slučaju Sadama Husseina u Iraku ili Gadafija u Libiji, čak se i bivši predsjednik SAD G.W. Bush javno ispričao za napade na te zemlje.

Ne postavljaju se niti pitanja: Tko je počeo rat u Siriji? Zašto je Angela Merkel pozvala izbjeglice? Odgovor na ta pitanja, zašto se provodi rat u Siriji i točno organizirani scenarij sa plaćenicima, te izgon izbjeglica, politika je koja je dugoročna i prilično stara.

Makinderova doktrina

Provedba takve politike ne čudi kada znamo da dolazi po scenariju „Novog svjetskog poretka“, a očituje se uprovedbi Makenderove doktrine, slabljenja svjetskih pozicija Rusije, Njemačke i Francuske.

To se provodi :

1. Napadom na Rusiju (Ukrajina, sankcije, pad cijene nafte sa 100 $ na 30 $ po barelu, što je ugrozilo ruski proračun i gospodarstvo),

2. Napadom na Francusku (val terorizma, nemiri) i

3. Napadom na Njemačku, (destabilizacija uvozom izbjeglica sa Bliskog Istoka i organiziranim napadima na žene, te nemirima).

mr.sci. Karino Hromin Sturm
Znanstveno društvo ekonomista

Izvor: HKV

Share.

Comments are closed.