U otvorenom i oštrom intervjuu, maronitski patrijarh Antiohije, kardinal Bechara Boutros Al-Rahi, tvrdi da Islam ima jasnu, dvosmjernu strategiju za preuzimanje Europu: religiju i rađanje.

Kardinal je rekao kako muslimani na kršćane gledaju kao na slabu kariku i vjeruju da će ih, budući da nemaju djece i jedva prakticiraju svoju vjeru, Islam lako osvojiti. Nažalost, dodao je, muslimani ozbiljnije shvaćaju svoju vjeru od većine kršćana, te zbog toga napreduju.

Često čujem od muslimana da je njihov cilj osvojiti Europu putem dva oružja: njihove vjere i njihovog nataliteta“, rekao je Al-Rahi u nedavnom intervjuu za talijanski katolički tjednik Famiglia Cristiana.

Za muslimana, rekao je kardinal, “živjeti vjeru je bitno i temeljno. U Saudijskoj Arabiji idu na molitvu petkom, čak i ako im je potreban štap. Oni znaju Kuˈran napamet, a kada govore često ga citiraju. Isto ne vrijedi za kršćane koji se tako ne odnose ni prema Bibliji niti prema učenju Crkve.

Muslimani “vjeruju kako je rađanje Božja volja i da brak treba biti usmjeren prema tome“, rekao je. “Oni misle da će im brojevi na kraju donijeti pobjedu.

Kršćani, međutim, “teško da se više žene, te imaju mali broj djece“.

Kardinal je također rekao da muslimani “prepoznaju sve što dolazi sa Zapada kao kršćansko. Zapadna politika je zato kršćanska politika, a ovo je novi križarski rat. Govore da su kršćani ostaci križarskih ratova i zapadnog imperijalizma“.

Međutim, Al-Rahi je oštro kritizirao nedjelotvorna rješenja EU za migracijsku krizu, tvrdeći da je jedini način da se kaos okonča zaustavljanje islamske države u Iraku i Siriji.

75-godišnji kardinal je maronitski patrijarh drevnog grada Antiohije, gdje kršćanstvo vuče duboke, tisućljetne korijene. Rekao je kako islamske države prisiljavaju kršćana i umjerene muslimane na iseljavanje iz Svete zemlje, tako da prije svega, pozornost treba posvetiti tamošnjem okončanju opsade.

Beskorisno je da se Europa svađa oko prihvata izbjeglica, bez obraćanja pozornost na uzrok iseljavanja iz Bliskog istoka, a to je oružani sukob.

Prva stvar koju treba učiniti kako bi se zaštitili kršćani na Bliskom istoku je zaustavljanje rata u Siriji, Iraku, Jemenu i Palestini“, rekao je kardinal. “Europske države se međusobno svađaju oko broja izbjeglica koje će primiti, a ništa se ne čini kako bi se okončao sukob.

Bliski istok se prazni te ostavlja otvoren prostor za fundamentalističke i terorističke organizacije“, rekao je Al-Rahi. Iz nekog razloga, “političari ne govore o tome, jedini koji se žali je papa Franjo“.

Europa govori samo o prihvatu izbjeglica, neki žele deset tisuća, drugi bi prihvatili tri tisuće ljudi, ali to nam ne pomaže“, rekao je. “Europa se treba usredotočiti na uzrok migracije, naime rat. Morate zatvoriti slavinu i osigurati mogućnost povratka muslimana i kršćana u njihove zemlje.

Srednji istok bez kršćana“, rekao je kardinal, “nema identitet“.

Ovo je mjesto Božanskih objava. Ovo je mjesto gdje se Isus utjelovio, umro i uskrsnuo. Na ovom je mjestu Crkva rođena i počela naviještati Evanđelje po svijetu“, rekao je.

Al-Rahi je također istaknuo da kršćani odbijaju da ih se naziva “manjinom” na Bliskom istoku. Ovdje smo već dvije tisuće godina “šesto godina prije dolaska Islama“.

Baš kao što Europa raspravlja o tome kako sačuvati svoj identitet, bitno je da mi učinimo isto“, zaključio je kardinal.

Izvor

Share.

Comments are closed.