Imate dosta komentatora koji su desnih uvjerenja, njih skoro nikad neće vidjeti na HTV-u. Televizija je rezervirana za ljevicu iako i desnica plaća pretplatu

Ugledni zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak komentirao je za direktno.hr gostovanje ratnog huškača Miroslava Lazanskog u HRT-ovom Otvorenom.

Podsjetimo još jednom, Lazanski je predlagao zapovjedniku JNA Veljku Kadijeviću vojni puč, smatrajući da, citiramo: “I to bi bilo bolje od ovog krvavog raspada”. Njegova tetka Biljana Plavšić bivša je predsjednica Republike Srpske. Lazanski je vatreni ljubitelj avijacije, a hvalio se da u dokolici sjedne u MIG i malo se provoza. Tako je, priča se, sijao i bombe u vrijeme Domovinskoga rata.

“Znam za slučaj da se komentatorica Jutarnjeg Jelena Lovrić našla s Lazanskim kad je došao u Zagreb i pitala ga kad će doći njegovi ljudi i izvršiti stvar. Ja mislim da taj zadatak čak i danas obavlja pojavljivanjem na HRT-u. To nije slučajno samo je iskorišteno kao alibi u kontekstu tobožnjeg straha Srba da se Hrvatska ne naoruža, tj. naoruža samo tehnološki da bi Srbija to onda morala kompenzirati oružjem od Rusa”, započeo je Hodak prisjećajući se imena javnih osoba u Hrvatskoj koje može povezati s Lazanskim.

Nastavio je razgovor osvrćući se na imaginarni strah Srba.

“Taj strah je iskorišten s HRT-a da se Lazanski pojavi na njihovim ekranima. To znači da je HTV pozvala kao gosta jednog ratnog huškača što je on nedvojbeno bio”, rekao je Hodak i podsjetio da je njegova teta bila osuđena u Haagu.

Komentirao je način na koji HTV bira svoje goste.

“HTV strogo pazi koga će pozvati u svoje emisije. Imali smo primjerice slučaj da su svi SDP-ovci u emisiji. Od Kolarićke pa do Grbina, imali su svoju privatnu SDP emisiju, kao besplatni reklamni sat”, podsjetio je na još jednu emisiju Otvoreno.

“Imate dosta komentatora u Hrvatskoj, da sad ne govorimo o imenima, koji su desnih uvjerenja. Njih skoro nikad neće vidjeti na HTV-u. Televizija je rezervirana za hrvatsku ljevicu iako i hrvatska desnica plaća pretplatu. No oni mogu samo plaćati pretplatu, a ljevica ima otvoren prostor u kojem često imamo goste poput Lazanskog, za kojeg svi znamo za koga je radio i mirne duše ga možemo nazvati ratnim huškačem. On nam danas soli pamet na temu o naoružavanju Hrvatske u kojoj je apsolutno nepoželjan gost”, naglasio je Hodak.

Osvrnuo se na bahatost Lazanskog koja je bila očita kroz cijelu emisiju.

“Rekao bih da se Severina nije udala za jednog Srbina, a vjerojatno će se udati do kraja karijere za još nekoliko. Severina s Arkanovom udovicom Cecom pjeva njihove i naše pjesme. To je njen ugled i njen problem i to je potpuno nevažno! Lazanski čak to upotrebljava kao argument za superiornost”, navodi zagrebački odvjetnik apsurdnost njegova gostovanja na HTV-u.

Komentirao je i sinoćnju temu Otvorenog .

“Jako je dobro da se Hrvatska naoruža. Ako smo ih pobijedili u prošlom ratu kad smo ostali bez oružja, samo s puškama i noževima, onda čistom metodom simetrije možemo zaključiti kako će to proći kad se naoružamo”, kazao je Hodak i nastavio objašnjenjem zašto je za Srbiju dobro da se Hrvatska naoruža:

“U interesu Srbije je da se naoružamo da ne bi izgubili još jedan rat. To da su digli dreku, to je dreka u stilu ‘držite lopova mi ćemo uzeti rakete od Rusa’. U svakom ratu s Hrvatskom moraju izgubiti”, naglasio je Hodak i dodao:

“Ni jedan od ratova nije se vodio na teritoriju Srbije, svi su se vodiili na Hrvatskom tlu. Lazanski to dobro zna, no i dalje ima svoju zadaću i cilj. A najgore od svega je da mu u ostvarenju zadaće pomaže HTV”.

Hodak je naglasio da su potrebne promjene dolaskom nove Vlade na vlast.

“Prvi zadatak kad se konstituira nova Vlada je čišćenje HTV-a od Radmana i njegovih kadrova koji jednostavno ne mogu bez svojih prijatelja s istoka i neprekidno nas muče s njima. Ne da nas muče, nego nam dosađuju. Kada dođe Lepa Brena, blokira se čitava televizija i svi izađu na hodnike da stisnu ruku ‘svojoj’ Breni! To nije interes hrvatske televizije, nego interes nekih koji su nešto značili dok smo bili u Jugoslaviji. Oni su perifernog karaktera i sumnjivog morala. Onaj tko je zvao Lazanskog napravio je propust. Bilo bi vrijeme da HTV, ako treba stručan komentar, zove nekog iz Hrvatske. Ima dovoljno kompetentnih u RH, a ne da šalju Lepu Brenu i Lazanskog”, komentirao je Hodak.

Zagrebački odvjetnik ima prijedlog kako ispuniti kvotu srba na HTV-u.

“Gostovanje Srba bi trebalo biti pitanje reciprociteta. Koliko se oni trude da dovedu nekog Hrvata na beogradsku televiziju, mi bi se trebali isto toliko truditi da dovedemo njih. Radije pronađu Dežulovića, nego nekog iz Hrvatske koji bi uistinu mogao biti kompetentan”, bio je jasan Hodak.

Vratio se do devedesetih.

“Lazanski je sigurno i danas dobro informiran koliko spavača ima u Hrvatskoj, a bilo ih je i u vladama. Čekali su 90-ih da se u Hrvatskoj pojavi veseli šljivančanin i da objavi Hrvatima da su oslobođeni. Dogodila se Oluja pa su se svi pokrili po glavi i čekali svoj trenutak. Jedan takav je trebala biti presuda Gotovini i Markaču – udruženi zločinački pothvat. I onda se dogodilo ono što nitko nije očekivao: našao se pošten sudac koji je oslobodio naše generale! To im je bila zadnja šansa koja je propala i sad Lazanski dolazi pokazati da čekaju sljedeći trenutak. Ali mislim da im je trud uzaludan!”.

Izvor: direktno.hr

Share.

Comments are closed.