SNAGA KRISTOVA KRIŽA

Postoji jedna šifra koju zloduh ne može nikako očitati. S tom ga se šifrom nepromašivo pobjeđuje.

Foto: Shutterstock.com

Znamo da u ratu presudnu ulogu igra obavještajna zajednica. Ako se uspije doći do ključnih informacija i dobro upozna namjere neprijatelja veliki su izgledi da se dobije rat.

Svaki vjernik vodi duhovni rat. Ne borimo se protiv tijela nego protiv zlih duhova koji tumaraju ovim svijetom. Jedan je mladi svećenik nekoć rekao mladom nadbiskupu Alojziju Stepincu kako mu je hitlerizam pokvario djecu. Svi su u tren zaludjeli za Hitlerom i samo žele provoditi njegove opake ideje. Došao je na misao da svako jutro moli egzorcizam i kaže da su se nakon toga djeca počela vraćati Kristu i Njegovu Križu. Praksu moljenja egzorcizma preuzeo je i Stepinac i stalno ga molio do svoje smrti. Zloduh komunizma i materijalizma je uzeo duše u našoj Domovini.

Duhovni rat je ključan. Znamo, pobijedio je Stepinac. Sada nastupaju novi zlodusi i nove ideologije i uzimaju mlade duše. Svi ti zlodusi pa(k)le se na popularnost, modu i trend, svakako ovosvjetski uspjeh. Postoji jedna šifra koju zloduh ne može nikako očitati. S tom ga se šifrom nepromašivo pobjeđuje. Ime toj šifri je – Križ. Promašaj. Neuspjeh. Od Križa bježe sve zle sile. Zloduh sve može razumjeti i u sve prodrijeti osim u prihvaćanje neuspjeha. Promašaja. Što se može učiniti čovjeku koji ne traži svoj život? Onaj tko mu ga otima radi mu uslugu, a ne pakost. Spašeni smo Križem Kristovim.

Evo Križa Gospodnjega, bježite paklene sile!

Egzorcizam svih egzorcizmima je prihvatiti dragovoljno neuspjeh, svake vrste. Osobni i zajednički. Križ je znak promašaja. Krist je promašio i tako pogodio. Bilo je to „u ništa“, a ustvari je „ u sridu“! Đavao se poveselio i na kraju izgubio. Nije mogao razumjeti logiku Križa. Ta mu je tajna potpuno skrivena. Nitko je od sinova ovoga svijeta ne može razumjeti. Razumije samo onaj komu Duh Sveti objavi. On tu tajnu spušta u najdublji sloj duše i tu je upisuje. Stepinac je sve činio po toj šifri i vidimo rezultate. Neprijatelj ga nije mogao razoriti, a on je neprijatelju zadao smrtni udarac.

Evo Križa Gospodnjega, bježite paklene sile!

don Šimun Doljanin | Bitno.net

Share.

Comments are closed.