BiH fah)
Izvor slike: fah
BIH

Uslijed komplikacija prouzročenih istim tim virusom u utorak je na Kliničkom centru u Sarajevu preminula 32-godišnja rodilja koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, a njena beba je jedva spašena

U bolnici u Zenici u četvrtak je umrla žena rođena 1954. a njena smrt rezultat je zaraze virusom svinjske gripe što je drugi takav slučaj u Bosni i Hercegovini ovog tjedna.

Iz zeničke su bolnice tijekom dana potvrdili smrt 62-godišnjakinje kao i činjenicu da je tamo hospitalizirana sa simptomima gripe. Naknadno je utvrđeno kao je zaražena mutiranim virusom tipa AH1N1.

Uslijed komplikacija prouzročenih istim tim virusom u utorak je na Kliničkom centru u Sarajevu preminula 32-godišnja rodilja koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, a njena beba je jedva spašena.

Iz bolnice u Zenici potvrdili su i kako su oni do sada evidentirali tri slučaja oboljenja od gripe prouzročenih istim virusom.
U Sarajevu je pak virus AH1N1 zabilježen kod jedanaest pacijenata od kojih je šest zadržano na bolničkom liječenju a jedan je već danima u kritičnom stanju i život mu je ugrožen.
Share.

Comments are closed.