ZALJUBITE SE PONOVNO U SVOG PARTNERA

Jedini način da budete sretni u braku je da zaboravite na sebe i darujete se bezuvjetno. Tek kada na takav način izgubite sebe, naći ćete sreću koju tražite.

Foto: Shutterstock.com

Istina je da se brakovi počinju rušiti kad muškarci prestanu voljeti i služiti svoje žene, ali jednako tako i muškarci bivaju povrijeđeni kada ih žene potkopavaju i omalovažavaju. Kao što se kaže: „Za tango je potrebno dvoje“.

Kao što sam već savjetovao u svom tekstu za muškarce, jednostavno pravilo za sretan brak je u pretvaranju da još uvijek hodate. Što ste radili dok ste još bili u vezi i zašto? U tim danima, vjerojatno ste se nadali da ćete nastaviti oduševljavati čovjeka za kojega ste se udale. Možda ste htjele biti lijepe za njega, da budete dostojne njegove pažnje. Htjele ste da vas on želi osvajati. Dakle, ako želite svog supruga učiniti sretnim, učinite ono što ste na početku učinile – osvojite njegovo srce ponovno.

Evo 25 jednostavnih načina kako pokazati svojem suprugu da ga volite:

1. Molite se za njega svaki dan.
2. Osnažite ga u vodstvu.
3. Nikada, nikada se ne žalite na njega pred svojim prijateljima ili obitelji.
4. Recite „Žao mi je“ kada ste u krivu.
5. Oprostite mu, kada je on u krivu.
6. Skuhajte mu nešto.
7. Dopustite mu da ode sa svojim prijateljima van.
8. Pogledajte „muževan“ film s njim.
9. Izrazite ono što volite kod njega.
10. Hvalite ga više nego što ga kritizirate.
11. Nemojte igrati emocionalne igrice, samo budite iskreni.
12. Cijenite njegove interese, nemojte ih ismijavati.
13. Povremeno i vi inicirajte bračni čin u spavaćoj sobi.
14. Pustite mu da ima vremena za sebe.
15. Dajte najbolje od sebe kako biste bili atraktivne za njega.
16. Napravite mu doručak (slaninu!).
17. Recite mu da ste ponosne na njega.
18. Podržite njegov autoritet pred djecom.
19. Kad sumnja u sebe, recite mu: „Ti to možeš učiniti!“
20. Iznenadite ga s nečim što on voli.
21. Poljubite ga odsrca.
22. Napišite mu ljubavnu poruku.
23. Njegujte unutarnju ljepotu (težite svetosti).
24. Smijte se i šalite zajedno.
25. Budite zahvalni i zahvaljujte mu se kad vam pomogne.

Brak, na mnogo načina, nije kompliciran. Uspješan brak počinje i završava s drugom osobom – s traženjem njezine sreće, s davanjem sebe u bezbrojnim djelima ljubavi i žrtve. Toliko mnogo brakova ne uspijeva jer supružnici počinju tražiti vlastitu sreću; vide u svom mužu ili ženi sredstvo samoispunjenja. Jedini način da budete sretni u braku je da zaboravite na sebe i darujete se bezuvjetno. Tek kada na takav način izgubite sebe, naći ćete sreću koju tražite.

Sebičnost čini brakove nesretnima, a sebedarje ih čini sretnima. Brak je kao investicija, dugoročno ulaganje. Opće je pravilo, što više dajete više ćete i dobiti. Naravno, tu su i teže iznimke, ali poanta je, ljubav prema vašem supružniku obično umnaža uzajamnu ljubav i radost. Sebičnost, s druge pak strane, samo dovodi do bijede, ljutnje i vlastitog neuspjeha.

Žene, bez obzira na to kakav je vaš brak trenutno, vjerojatno je bilo trenutaka kada ste htjele osvojiti srce vašeg supruga. Želite li to i sada? Muškarcu mnogo znači kad zna da je željen; da je poštivan, da izaziva divljenje i da je voljen. Predajte sebe za svoga muža i oduševite ga. Izgradite ga, umjesto da ga uništite.

Sam Guzman | www.catholicgentleman.net

Prijevod: Martin K.

Share.

Comments are closed.